Нито един предмет от иззетата колекцията на Васил Божков не е изчезнал

...
Нито един предмет от иззетата колекцията на Васил Божков не е изчезнал
Коментари Харесай

Банов за ритона: Русия ни прави провокации, че Божков ли?

Нито един предмет от конфискуваната сбирката на Васил Божков не е липсващ от Националния исторически музей, съобщи министърът на културата Боил Банов. Думите му са във връзка изказванията на хазартния предприемач, че един от ритоните, който е негова благосъстоятелност, е пуснат за продажба. " Няма по какъв начин механически да изчезне, защото всичко е опасано с камери, жива защита. Няма догадка, в която това да се случи. Всичко, което е пренесено там, стои ", изясни министърът.

Той дефинира дейностите на Божков като провокация.  " Тя Русия си прави провокации с нас, че няма едно фиизическо лице ли? ", означи Банов. По-рано в изявлението той коментира изложбата прeд вхoдa нa Руcкия културнo-инфoрмaциoнeн цeнтър в Coфия, пocвeтeнa нa 24 мaй. На нея Кирил и Методий бяха разказани по този начин: " Рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия ”. Според Банов това е " малоумен ход " на съветската страна

" Това е сериозна страна, огромна империя, вършат някакви разбори. В нащата страна има доста русофили. Няма по-глупав вход да опиташ да приватизираш на българите 24 май. Това води до натурален злост ", сподели министърът. Според него обаче България се е държала почтено в този скандал. " Такива евтини политически провокации се борят не с звук, а с просвета. Аз лично винаги съм доста нерешителен, когато говори за интернационалните връзки ", добави Банов.
Радев парира провокациите: Русия получи книжовност от България
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР